Ga terug
+ servings

Champignonroomsoep uit Thermomix

Gebonden Champignonroomsoep uit Thermomix.
Voorbereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 173kcal

Ingrediënten

  • 1 kleine aardappel
  • 1 wit van prei
  • 20 gram boter ,voor aanstoven ui
  • 20 gram boter , om champignonschijfjes in aan te bakken
  • 250 gram champignons
  • 400 gram water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 100 gram room of culinaire room
  • gehakte peterselie
  • Peper
  • zout

Instructies

  • Schil de aardappel en reinig de prei. Snij ze in grove stukken, doe in de mengbeker en hak.


    Stel TM in: 5 sec / snelheid 5.
  • Schraap groentenmengsel naar beneden en doe de boter in de mengbeker en stoof aan.
    Stel TM in: 4+ min/100°/snelheid 1.
  • Reinig ondertussen de champignons, hou er een zestal apart en snij de overige champignons in schijfjes. De steeltjes mag je er gerust aanlaten. Voeg de schijfjes champignons toe aan de mengbeker en stoof verder:


    Stel TM in: 3 min/100°/snelheid 1.


    Snij ondertussen de hele champignons in schijfjes (hier de steeltjes wel verwijderen), smelt de rest van de boter in een pan en bak de schijfjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en doe ze in een bordje.
  • Voeg de room, het bouillonblokje en het water toe aan de soep en verwarm nog even.
    Stel TM in: 3+ min/ 90°/snelheid 1. .
  • Mix de soep:


    Stel TM in: 1 min/ snelheid 10 (geleidelijk aan).
  • Kruid de soep af met peper en zout en serveer de warme soep met de gebakken champignon-schijfjes en wat gehakte peterselie.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 173kcal | Koolhydraten: 4.4g | Eiwit: 3.6g | Vet: 18.4g
4.41 van 5 stemmen