Ga terug
+ servings

Zalmfilet met Romige Paprikasaus uit Thermomix

Recept voor het bereiden van Zalmfilet met Romige Paprikasaus in een Thermomix
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 598kcal

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van ongeveer 150 gram
  • 2 rode paprika's
  • 0,66 dl room
  • 100 gram boter, voor bij de paprikasaus
  • 60 gram kippenbouillon
  • 1 ui
  • 20 gram boter, om ui aan te stoven
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder

Instructies

  • De paprika’s in hun geheel gedurende 30 minuten in voorverwarmde oven aan 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zak doen, deze afsluiten en 30 minuten laten rusten. Dan de paprika's pellen en de zaden en lijsten verwijderen.
  • Pel en snij de ui in 4.
  • Doe de ui in de beker van de Thermomix en snipper fijn.
    Stel TM in: 5 seconden / Snelheid 5
  • Doe de paprika's, de boter, de room en de kippenbouillon in de beker en laat een beetje koken.
    Stel TM in: 3 minuten / 100 graden / Snelheid 1
  • Mix de saus.

    Stel TM in: 20 seconden / Snelheid 7
  • Doe de met peper en zout gekruide zalmfilets in de varomaschaal en plaats die op de mengbeker.
    Stel TM in: 6 minuten / Varoma / Snelheid 1
  • Doe de visfilets in de borden.
  • Kruid de saus af met paprikapoeder, peper en zout en verdeel de saus over de visfilets.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 598kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 32g | Vet: 52g
5 van 2 stemmen