Ga terug
+ servings

Nigeriaanse stoofpot uit Thermomix

Recept voor het bereiden van Nigeriaanse stoofpot in een Thermomix
Passieve Tijd45 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Porties: 2 personen
Calorieën: 432kcal

Ingrediënten

  • 3 pruimtomaten of andere, in stukken gesneden
  • 1 rode paprika geschild en ontdaan van zaad en -lijsten, in stukken gesneden
  • 1 rode ui gepeld en in 2 gesneden, de ene helftmaantjes gesneden en de andere helft heel
  • 1 jalapeno peper zonder zaadjes,in stukjes gesneden
  • 3 lookteentjes gepeld
  • 70 gram tomatenpuree
  • zout
  • Peper
  • 60 gram water
  • 20 gram Olie voor aanstoven ui in TM
  • 400 gram rundvlees in kleine blokjes gesneden, stoof
  • Olie om vlees aan te bakken
  • 0,5 tl rozemarijn ,verse of gedroogde
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl currypoeder
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 laurierblaadje

Instructies

  • Twee derden van de tomaten, rode paprika, halve hele rode ui, Jalapeno peper, look, tomatenpasta, zout, peper en water in de beker van de Thermomix doen.

    Mengen en mixen tot een pasta.

    Stel TM in: 1 minuut / Snelheid 7
  • Giet puree over in kommetje en zet opzij. De beker even spoelen. Voeg de olie toe en de resterende tomatenstukjes en rode ui-maantjes en stoof zonder maatbeker in deksel.
    Stel TM in: 4+ minuten / 120°/ Snelheid 1
  • Intussen het rundsvlees aanbakken in een pan met wat olie/boter. Het moet mooi bruin zijn!
  • Voeg in de beker van de TM de rozemarijn, paprika, bouillonblokje en currypoeder toe en ook het vlees. Voeg ook het tomatenmengsel toe en het laurierblaadje. Laat alles stoven.

    Stel TM in: 30 tot 60 minuten / 100°/ Snelheid lepeltje of 1 en linksdraaiend

    Deze tijd is afhankelijk van de zachtheid/taaiheid van het vlees.
  • Indikken is normaal niet nodig maar kan.

Uitrusting

Notities

Garneer met lente-uitjes

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 432kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 57g | Vet: 17g
4.34 van 3 stemmen