Ga terug
+ servings

Sla met Dressing

Recept voor het bereiden van sla met Dressing
Totale tijd10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 109kcal

Ingrediënten

  • 1 krop groene sla
  • 1 krop rode Italiaanse sla
  • Veldsla
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • enkele druppels balsamico
  • Peper
  • zout
  • 0,5 theelepel Dijonmosterd
  • 3 eetlepels olijfolie of ½ olijfolie en ½ walnotenolie

Instructies

  • Was en droog de sla. Snij of scheur in hapklare stukjes.
  • Doe de twee theelepels wittewijnazijn en enkele druppels balsamico in een ruime slakom.
  • Klop daar een snufje zout door tot het opgelost is.
  • Klop er vervolgens een halve theelepel Dijonmosterd doorheen. Verder kloppend geleidelijk drie eetlepels olijfolie van een betere kwaliteit toevoegen, of een mengeling van half olijfolie, half walnotenolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de gemengde sla erbij, eventueel een gesnipperd sjalotje

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 109kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 2g | Vet: 11g
5 van 3 stemmen