Klop de slagroom tot er stijve pieken opstaan. Zet hem in de koelkast
Smelt de chocolade in de microgolf in de ontdooistand.
Zet de eiwitten en suiker in een andere kom au bain marie en klop tot dat de suiker gesmolten is en het mengsel warm aanvoelt (50 graden).
Neem de pan van het vuur en blijf kloppen (nu eventueel met electrische mixer) tot je een stevig schuim bekomt waarbij de pieken rechtop blijven staan.
Spatel 1/3 van het eiwitschuim door de chocolade. Spatel dan de rest van het schuim erdoor, gevolgd door de slagroom. Blijf rustig spatelen zodat er zoveel mogelijk lucht behouden blijft.
Bekleed een plastic of metalen vorm met plasticfolie en verdeel het mengsel erin. Strijk de bovenkant glad en zet minstens 3 uur in de vriezer.
Afwerking
Haal de parfait uit de vriezer. Verwijder de folie en snij in plakken.
Uitrusting
Diepvries
Mixer
Notities
Combineer dit met chocoladeschuim of geef er geklopte slagroom bij.