Ga terug
+ servings

Italiaanse Aardappelsalade

Recept voor het bereiden van Italiaanse Aardappelsalade
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 5 personen
Calorieën: 194kcal

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 5 zwarte olijven
  • 125 gram Champignonnen
  • 5 cl olijfolie
  • peper
  • zout
  • oregano

Instructies

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water. Schil de aardappelen en laat ze afkoelen.
  • Snij de aardappelen dan in stukjes.
  • Emondeer de tomaten, verwijder de zaadjes en concasseer. Voeg toe aan aardappelen.
  • Pers de knoflook met lookpers.
  • Maak de champignonnen schoon met borsteltje, verwijder steeltjes en snij in 4 stukjes.
  • Bak de champignonnen aan in pan met de olijfolie en de knoflook. Voeg toe aan aardappelen.
  • Snijd de olijven in dunne schijfjes en voeg toe aan salade.
  • Kruid met peper, zout en oregano.
  • Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  • Bewaar in frigo tot opdienen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 194kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 5g | Vet: 3g
4 van 5 stemmen