Ga terug
+ servings

Koude Italiaanse Pastasalade

Recept voor Koude Italiaanse Pastasalade
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 382kcal

Ingrediënten

  • 500 gram fusilli of strikjes mini
  • 80 gram rode of groene pesto
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 5 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 100 gram pijnboompitten
  • 3 tomaten

Instructies

  • Kook de pasta al dente.
  • Spoel de pasta af onder koud water en laat uitdampen in vergiet.
  • Doe de pasta in een kom wanneer die volledig afgekoeld is.
  • Snij de paprika"s in twee in de lengte. Zet gedurende 20 minuten onder gril. Doe dan dan in plastic zakje. Wanneer afgekoeld, ontvel de paprika's.
  • Snij alle groenten fijn en meng ze, samen met de pijnboompitten, door de pasta.
  • Meng de pesto door de pastasalade.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Bewaar in frigo tot opdienen.

Notities

Je kunt eventueel wat mayonaise, olijfolie of yoghurt door pasta roeren om het nog wat romiger te maken.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 382kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwit: 13g | Vet: 14g
3.76 van 25 stemmen