Ga terug
+ servings

Entrecote Rossini

Recept voor het bereiden van Entrecote Rossini
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 654kcal

Ingrediënten

  • 2 entrecotes van 3cm dik en 350 gram
  • 150 gram verse ganzenlever in dunne plakjes
  • 600 gram Corne de Gatte aardappelen
  • 12 kleine banaansjalotjes
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 0,5 dl rode porto
  • boter
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • Peper

Instructies

Voorbereiding

  • Kook de aardappelen in de schil gaar in flink gezouten water. Het water moet dus overgezouten zijn, bijna zo zout als zeewater.
    Na het afgieten zal er zich een grijzig laagje op de buitenzijde vormen. Dat zal bij het bakken voor een krokant korstje zorgen. Snijd de aardappelen middendoor.
  • Kook de sjalotjes ongeschild 5 minuten in kokend water.
    Giet ze af en pel ze.
    Breng azijn en porto aan de kook en leg er de sjalotjes in. Laat reduceren tot het net geen stroop wordt.

Afwerking

  • Kruid de steaks met grof zeezout en peper. Strijk een laagje olie over de steaks. Bak in een voorverwarmde grillpan: Laat 2 minuten bakken. Draai dan het vlees om en zet het vuur lager. Sudder rustig verder tot de gewenste garing. Laat het vlees dan wat rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe de aardappelen in een warme pan en voeg een flinke klont boter toe. Bak de aardappelen knapperig.
  • Snijd het vlees schuin in plakjes. Schik de aardappelen op het bord. Leg er de sjalotjes tussen en overgiet met wat van het glaceervocht. Leg de plakjes ganzenlever er bovenop. Door de warmte van de aardappelen gaat de lever licht smelten. Leg het vlees er naast en kruid bij met extra grof zeezout.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 654kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 50g | Vet: 37g
5 van 2 stemmen