Ga terug
+ servings

Champignonnensaus

Recept voor het bereiden van Champignonnensaus
Totale tijd25 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 6 personen
Calorieën: 244kcal

Ingrediënten

Voor de champignons

  • 250 gram champignonnen
  • 20 gram boter

Voor de saus

  • 5 dl gevogeltefond
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 2 dl room
  • peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
  • Strooi er de bloem over en roer het mengsel met een garde. Laat het al roerend een tweetal minuten koken. Zorg dat de bloem niet bruin wordt.
  • Voeg geleidelijk aan de gevogeltefond toe en klop het mengsel glad voordat u de volgende hoeveelheid fond toegevoegt. Ga zo door tot alle gevogeltefond op is.
  • Blijf met de garde kloppen tot de saus dik begint te worden.
  • Voeg de room toe en laat indikken tot sausdikte.
  • Snij ondertussen de champignonnen in plakjes en stoof ze gaar in de boter.
  • Voeg de champignonnen (en eventueel bradvocht) toe aan de saus en kruid naar smaak bij.
  • Laat de saus staan tot gebruik.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 244kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 3g | Vet: 22g
5 van 2 stemmen