Smelt de helft van de boter in een kleine braadpan. Snijd het spek in blokjes en bak het goudbruin in de boter. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken.
Kleur de stukken haan in dezelfde pan aan en breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 dl rode wijn toe en bak nog even verder.
Maak de roux.
Doe de stukken vlees in een diepe ovenschotel en voeg de resterende wijn toe, de gevogelteglace, de gelei, de spekblokjes en de roux.
Afwerking:
Zet gedurende 30 minuten in een hete oven van 220 graden en verlaag na dit halfuur de temperatuur tot 180 graden. Laat nog een half uur verder stoven.
Snij de champignons in plakken en stoof ze in de resterende boter. Kruid met peper en zout en voeg ze toe aan de bereiding nadat die 1 uur in de oven gestaan heeft.Laat nog 15 minuten garen en garneer met fijngehakt bieslook.
Uitrusting
Oven
Notities
Voor een meer uitgesproken wijnsmaak kunt u het vlees eerst enkele uren tot een nacht marineren in de wijn.