Ga terug
+ servings

Kipfilet Sousvide

Een basis recept om kipfilet sousvide klaar te maken.
Passieve Tijd35 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 1 persoon
Calorieën: 415kcal

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • olie
  • boter
  • 1 takje tijm
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Kruid de kipfilet met peper en zout.
  • Spreid een stuk plastic folie uit op het werkblad en bestrijk dit met een beetje olie.
  • Plaats de kipfilet op de folie en wikkel dan de folie rond de filet. Maak dan een worst door de rol over het werkblad te rijden. Knoop uiteinden dicht en knip overtollige folie af.
  • Stop de rol nu in een vacuümzak en trek luchtledig.
  • Plaats de rol in een warmwaterbad van 64,5 graden gedurende 35 minuten.
  • Haal de kip uit de vacuümzak en folie en dep droog. Kruid opnieuw met peper en zout
  • Doe olie en/of boter in pan en verwarm. Bak dan de kip tot je een mooie bruine kleur bekomt. Doe dan wat boter en een takje tijm en knoflook teentje in de pan en bak nog even verder.
  • Doe kip uit pan en laat 2 minuten rusten alvorens in plakjes aan te snijden. Serveer met de saus.

Uitrusting

Notities

Je kunt de kipfilet rond een beetje boursin of andere kruidenkaas doen alvorens tot een rolletje te rollen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 415kcal | Eiwit: 62g | Vet: 16g
4.60 van 10 stemmen