Ga terug
+ servings

Gehakt Parmentier uit Thermomix

Een hart- en maagverwarmende ovenschotel, deels bereid in een Thermomix
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 483kcal

Ingrediënten

Voor het gehakt

  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram boter
  • 400 gram gehakt
  • 20 gram peterselie
  • zout
  • Peper

Voor de puree

  • 500 gram aardappelen ,zachtkokende
  • 200 gram melk
  • zout
  • Peper
  • nootmuskaat
  • 30 gram boter

Voor de afwerking

  • 100 gram geraspte Emmentaller

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de ajuin in vier en doe met het knoflookteentje in de mengbeker van de Thermomix.


    Stel TM in: 5 sec / snelheid 5
  • Schraap de groenten naar beneden met een spatel.
  • Voeg de boter toe in de Thermomix.
    Stel TM in: 4+ min / 90°C /snelheid 1
  • Voeg gehakt toe, de blaadjes van de peterselie, zout en peper naar smaak.


    Stel TM in: 15 sec / snelheid 7
  • Schraap de mengsel naar beneden met een spatel.
    Stel TM in: 6 min / 90°C / snelheid 1
  • Breng het gehaktmengsel over in een ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor aan 220°C.
  • Maak beker van de Thermomix schoon en plaats de vlinder.
  • Voeg de in schijfjes gesneden aardappelen toe ,de melk, peper en zout naar smaak en de nootmuskaat.
    Stel TM in: 16+ min / 100°C / snelheid 1
  • Doe boter in stukjes in de Thermomix.

    Stel TM in: 15 sec / snelheid 3
  • Doe puree op het gehakt in de ovenschotel.
  • Doe geraspte emmentaler op de puree.

Afwerking

  • Zet de schotel gedurende 15 minuten in de oven aan 220°C.

Uitrusting

Notities

Aan dit gerecht kun je ook een bijkomende laag groenten toevoegen zoals prei, spinazie, tomaten, witloof.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 483kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 31g | Vet: 31g
4.60 van 5 stemmen