Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Gehakt Parmentier uit Thermomix
Een hart- en maagverwarmende ovenschotel, deels bereid in een Thermomix
Totale tijd
45
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Frans
Porties:
4
personen
Calorieën:
483
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
Voor het gehakt
1
ajuin
1
teentje
knoflook
30
gram
boter
400
gram
gehakt
20
gram
peterselie
zout
Peper
Voor de puree
500
gram
aardappelen
,zachtkokende
200
gram
melk
zout
Peper
nootmuskaat
30
gram
boter
Voor de afwerking
100
gram
geraspte Emmentaller
Instructies
Voorbereiding
Snij de ajuin in vier en doe met het knoflookteentje in de mengbeker van de Thermomix.
Stel TM in
: 5 sec / snelheid 5
Schraap de groenten naar beneden met een spatel.
Voeg de boter toe in de Thermomix.
Stel TM in
: 4+ min / 90°C /snelheid 1
Voeg gehakt toe, de blaadjes van de peterselie, zout en peper naar smaak.
Stel TM in:
15 sec / snelheid 7
Schraap de mengsel naar beneden met een spatel.
Stel TM in
: 6 min / 90°C / snelheid 1
Breng het gehaktmengsel over in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de oven voor aan
220
°C.
Maak beker van de Thermomix schoon en plaats de vlinder.
Voeg de in schijfjes gesneden aardappelen toe ,de melk, peper en zout naar smaak en de nootmuskaat.
Stel TM in:
16+ min / 100°C / snelheid 1
Doe boter in stukjes in de Thermomix.
Stel TM in
: 15 sec / snelheid 3
Doe puree op het gehakt in de ovenschotel.
Doe geraspte emmentaler op de puree.
Afwerking
Zet de schotel gedurende
15 minuten
in de oven aan
220
°C.
Uitrusting
Thermomix
Oven
Notities
Aan dit gerecht kun je ook een bijkomende laag groenten toevoegen zoals prei, spinazie, tomaten, witloof.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
483
kcal
|
Koolhydraten:
2
g
|
Eiwit:
31
g
|
Vet:
31
g
4.60
van
5
stemmen