Ga terug
+ servings

Bloemkoolroomsoep

Gladde romige soep van bloemkool
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Bloemkoolsoep, soep
Porties: 6 personen
Calorieën: 242kcal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 preiwit
  • 4 stengels bleekselder
  • 2 liter blanke fonds
  • 250 ml room
  • 2 eetlepels bloem
  • enkele takjes kervel
  • 40 gram boter
  • peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • De bloemkool schoonmaken en wassen. Van het buitenste gedeelte de mooiste bloempjes bewaren voor de garnituur.
  • De rest van de bloemkool samen met de ui, het preiwit en de bleekselder in fijne dunne schijfjes snijden.
  • Doe de boter in een kom en laat smelten zonder te kleuren. Doe dan de groentenschijfjes in de pan en laat enkele minuten onder deksel zachtjes garen.
  • Doe de bloem bij de groenten en roer goed dooreen. Laat enkele minuutjes stoven en doe dan de blanke fonds erbij. Breng aan de kook en laat minstens een halfuurtje zachtjes koken.
  • Blancheer ondertussen de bloemkoolroosjes. Pluk ook de kervel en klop de room halfstijf op.
  • Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
  • Passeer door een zeef.

Afwerking

  • Verwarm de soep.
  • Schep de soep op en voeg dan per bord een lepel room toe, enkele bloemkoolroosjes en enkel kervelpluksels.

Uitrusting

Mixer
zeef

Notities

Voor het opdienen kan de soep ook gebonden worden met een liaison (room en eigeel).
In plaats van blanke fonds kan ook kippenbouillon gebruikt worden.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 242kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 7g | Vet: 25g
4.67 van 3 stemmen