Mosterd met Bier en Honing
Zelf mosterd maken met bier en honing
Passieve Tijd1 dag d
Totale tijd1 dag d 10 minuten min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 75 cl
Calorieën: 31kcal
- 12 cl gele mosterzaadjes
- 12 cl bruine mosterdzaadjes
- 25 cl azijn
- 25 cl bier een hoppig biertje bvb
- 3 tl zout
- 2 tl honing
Doe de mosterdzaadjes in een kom
Doe de azijn en het bier bij de mosterdzaadjes en bedek met folie. Zet minstens 24 uur in frigo. Langer mag zeker en zal zorgen voor pittiger smaak.
Haal mengsel uit frigo. Voeg het zout en de honing toe en mix fijn.
Doe het mengsel in goed af te sluiten pot (jar) en bewaar in frigo
Serving: 1portie 7 cl | Calorieën: 31kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 1g