Ga terug
+ servings

Zeeduivel Met Rode Kool en Gezouten Citroen

Recept voor het bereiden van zeeduivel met rode Kool en gezouten citroen
Totale tijd45 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 355kcal

Ingrediënten

  • 1,5 kg zeeduivel (3 schijfjes per persoon)
  • 2 citroenen op zout schijfjes hebben 30 dagen op grof zeezout gelegen met een weinig water
  • 1 rode kool
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 30 gram bloem
  • 1 ui
  • 150 gram boter

Instructies

Voorbereiding

  • Zeeduivel fileren en 24 sneetjes apart houden
  • Rode kool snijden (zonder het hart) en in ruim water met zout koken. Fijnhakken, in een pan doen met boter, wat boullon toevoegen en verder gaar stoven.. Zout en peper toevoegen
  • Van citroen pulp en witte gedeelte verwijderen. De resterende (gele) schil fijnhakken en apart houden.
  • In een grote pan boter doen, ui erbij en even laten sueren.
  • Vis even door bloem en dan in de pan met de ui. Dan overgieten met wijn. Dan de room erbij. Tenslotte de peterselie en de citroenschil eventjes mee laten bakken

Afwerking

  • De kool in het midden van een bord schikken met in het midden 3 stukjes vis.
  • Saus bijvoegen en opdienen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 355kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 30g | Vet: 22g
4 van 4 stemmen