Ga terug
+ servings

Farfalle al Salmone

Recept voor het bereiden van farfalle al salmone
Totale tijd45 minuten
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 857kcal

Ingrediënten

  • 500 gram farfalle of andere pasta
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl knoflook fijngehakt
  • 0,25 tl (chili)Peper
  • 500 gram tomaten uit blik grof gehakt, met hun vocht
  • 250 gram verse zalm in blokjes van 1 cm
  • 2,5 dl room
  • 2 el basilicum fijngesnipperd

Instructies

Voorbereiding

  • Doe de olie, knoflook en chilipeper in een koekenpan en fruit tot de knoflook wat kleur krijgt.
  • Doe de tomaten erbij en breng met zout op smaak. Als de tomaten aan de kook zijn, zet het vuur dan iets lager en laat verder koken tot de olie zich van de tomaten scheidt (ongeveer 20 minuten)
  • Haal de pan van het vuur.

Afwerking

  • Breng water aan de kook en doe er zout in als het water kookt. Doe dan de pasta erin en kook tot de pasta beetgaar is.
  • Zet ondertussen de pan met saus weer op een middelhoog vuur en voeg zalm en room toe. Kook de saus wat in en roer dan de basilicum erdoor en haal de pan van het vuur af.
  • Meng saus en pasta alvorens op te dienen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 857kcal | Koolhydraten: 92g | Eiwit: 34g | Vet: 44g
4.18 van 34 stemmen