Ga terug
+ servings

Quiche met Tomaatjes en Mascarpone

Recept voor het bereiden van een quiche met tomaatjes en mascarpone
Pasieve Tijd55 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Trefwoord: Quiche
Porties: 4 personen
Calorieën: 276kcal

Ingrediënten

  • 250 gram kerstomaten
  • 2 pakken korstdeeg
  • 500 gram mascarpone + eventueel parmezaanse
  • 5 eieren
  • basilicum
  • 1 takje rozemarijn

Instructies

Voorbereiding

  • Halveer de kerstomaatjes, doe er peper en zout en olijfolie op. Doe 25 minuten in oven van 180 graden.
  • Bekleed taartvorm met deeg, bakpapier erop, bonen erop. Bak blind gedurende 15 minuten.
  • Klop eieren en mascarpone luchtig. Kruiden erbij + peper en zout.
  • Doe tomaatjes en kaas-eiermengsel op het deeg in de taartvorm.

Afwerking

  • Bak gedurende 15 minuten.

Uitrusting

Oven

Notities

Doe een beetje parmezaanse bij de mascarpone om een sterkere smaak te bekomen. je kunt ook nog wat gekookte brocolli toevoegen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 276kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 14g | Vet: 17g
4.17 van 12 stemmen