Ga terug
+ servings

Lasagne alla Bolognaise

Recept voor het maken van een klassieke lasagne met verse pasta
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht, Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 582kcal

Ingrediënten

  • 1 liter ragu Zie recept elders op de site
  • 3 eieren eieren voor de verse pasta Zie recept elders op de site
  • 300 gram bloem voor de verse pasta
  • 150 gram parmezaanse kaas
  • 50 cl béchamel. Zie recept elders op de site
  • 3 el olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Bereid de ragu.
  • Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
  • Bereid de béchamelsaus.
  • Rasp de kaas.
  • Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
  • Doe een laagje ragu in de ovenschotel.
  • Bedek met de lasagnebladen.
  • Doe en laagje béchamel op de bladen.
  • Strooi wat kaas op de béchamel.
  • Herhaal de stappen 6 tot en met 9 een 10-tal keren.
  • U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.

Afwerking

  • Doe de schotel 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Uitrusting

Oven
Pastamachine

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 582kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 27g | Vet: 34g
5 van 3 stemmen