Go Back
+ servings

Italiaanse Tomatenroomsoep uit Thermomix

Recept voor het bereiden van tomatensoep met verse tomaten, gemixed in een Thermomix
Totale tijd55 min
Gang: Soep
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 153kcal

Ingrediënten

  • 1.5 kg tomaten
  • 20 gram olijfolie
  • 0.75 liter groentenbouillon
  • 1 dl room
  • 2 uien
  • 1 snufje gedroogde oregano
  • 10 blaadjes basilicum, voor de garnering
  • 1 snuifje Peper
  • 1 snuifje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snij ondertussen de tomaten grof en maak de uien schoon en snij deze ook grof. Verdeel ze over de ovenschaal, met wat zout. Schenk de olijfolie er overheen en de plaats de ovenschaal in de oven voor 40 minuten op 210 graden.
  • Giet de de tomaten en uien, evenals het kookvocht over in de mengbeker van de Thermomix. Doe ook de bouillon en de oregano erbij.
    Stel TM in: 5+ minuten / 100 graden / snelheid 1,5
  • Kruid af met peper.
  • Serveer de soep in soepkommmen, verdeel er de room over en garneer met de basilicum.

Uitrusting

Notities

Voor wie het nog een beetje "Italiaanser" wil kan de room vervangen door mascarpone. 

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 153kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 4g | Vet: 11g
4.34 van 6 stemmen