Hak de groenten zeer fijn en meng met het gehakt en de eiwitten.
Mouiller met de warme fond en breng het geheel al roerend zo snel mogelijk naar het kookpunt.
Als het kookpunt bereikt is: NIET MEER ROEREN !!!!!!!!!!!
Op een zeer zacht vuurtje 1 a 2 uur laten staan.
Na de kooktijd een propere kaasdoek nat maken en in een chinois plaatsen.
Maak een gat in de vleeskoek en schep voorzichtig door dat gat met een pollepel de soep in de chinois.
Maak het ongezoete flensjesdeeg, voeg er de fijngehakte kruiden aan toe en bak dunne flensjes.
Snij die flensjes in julienne
Afwerking
Verwarm de consommé, schep uit in borden en garneer met flensjes
Notities
Er is ook een moderneremanier om te clarifieren:Zet de bouillon een nacht in de vriezer en haal de volgende dag de bevroren massa uit de kom. Leg de bouillon in een fijn vergiet boven een kom in de koelkast. Vang het vocht op, door de trage ontdooiing gaan de vet- en eiwitdeeltjes achterblijven in het vergiet. Geef daarna de bouillon wat extra body terug door er gelatine aan toe te voegen.