Ga terug
+ servings

Consommé Celestine

Recept voor het bereiden van Consommé Celestine
Passieve Tijd2 uur
Totale tijd2 uur 30 min
Gang: Soep
Keuken: Frans
Porties: 12 personen
Calorieën: 17kcal

Ingrediënten

  • 3 liter gevogeltefond
  • 750 gram mager kippengehakt
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram wit van prei
  • 100 gram selder
  • 5 eiwitten

Voor de flensjes:

  • 3 eieren
  • 75 gram bloem
  • fijngehakte peterselie
  • bieslook
  • dragon ...
  • boter

Instructies

Bereidingswijze

  • Hak de groenten zeer fijn en meng met het gehakt en de eiwitten.
  • Mouiller met de warme fond en breng het geheel al roerend zo snel mogelijk naar het kookpunt.
  • Als het kookpunt bereikt is: NIET MEER ROEREN !!!!!!!!!!!
  • Op een zeer zacht vuurtje 1 a 2 uur laten staan.
  • Na de kooktijd een propere kaasdoek nat maken en in een chinois plaatsen.
  • Maak een gat in de vleeskoek en schep voorzichtig door dat gat met een pollepel de soep in de chinois.
  • Maak het ongezoete flensjesdeeg, voeg er de fijngehakte kruiden aan toe en bak dunne flensjes.
  • Snij die flensjes in julienne

Afwerking

  • Verwarm de consommé, schep uit in borden en garneer met flensjes

Notities

Er is ook een modernere manier om te clarifieren:
Zet de bouillon een nacht in de vriezer en haal de volgende dag de bevroren massa uit de kom. Leg de bouillon in een fijn vergiet boven een kom in de koelkast. Vang het vocht op, door de trage ontdooiing gaan de vet- en eiwitdeeltjes achterblijven in het vergiet. Geef daarna de bouillon wat extra body terug door er gelatine aan toe te voegen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 17kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g
5 van 2 stemmen