Ga terug
+ servings

Pollo Tonnato

Een alternatief voor de klassieke Vitello Tonnato: Met kip ipv kalfsvlees
1 dag
Totale tijd1 dag 1 uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 388kcal

Ingrediënten

  • 2 kippefilets
  • 30 cl kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • zout
  • 225 gram tonijn uit blik
  • 60 gram mayonaise
  • 2 el el fijne kappertjes
  • 1 hardgekookt en geplet ei
  • enkel druppels tabasco
  • 1 verse ananas
  • 2 gekonfijte tomaten

Instructies

Voorbereiding Dag Voordien

  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Laat gedurende 5 minuten aanbakken in een beetje olijfolie. Bevochtig met de kippenbouillon en laat in de oven op 100° verder garen. Haal de kip eruit en laat op een rooster uitlekken en afkoelen. Bewaar een nacht in de koelkast

Voorbereiding

  • Snij de kip in de lengte in grote dunnen plakjes. Indien mogelijk met vleessnijmachine.
  • Meng de uitgelekte tonijn met de mayonaise, kappertjes, ei en een beetje tabasco.
  • Mix met de keukenrobot en breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij hem in dunne schijven.
  • Schik in een bodemloos vormpje van 5 à 6 cm hoog achtereenvolgens enkele sneetjes kip, een dun laagje tonijnsaus, een laagje ananas, enzoverder.

Afwerking

  • Werk af met een stukje gekonfijte tomaat en neem het vormpje weg

Uitrusting

Oven
Vleessnijmachine

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 388kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwit: 24g | Vet: 27g
5 van 5 stemmen