Ga terug
+ servings

Mousseline van pastinaak met gebakken jacobsvruchten

Recept voor mousseline van pastinaak met gebakken sint-Jacobsvruchten
Passieve Tijd45 min
Totale tijd1 uur 15 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 352kcal

Ingrediënten

  • 250 gram pastinaak
  • 250 gram room
  • 100 gram kippenbouillon
  • 8 jacobsschelpen
  • 2 gelatineblaadjes
  • balsamicoazijn
  • zout
  • citroensap
  • olijfolie
  • bloem

Instructies

Voorbereiding

  • Was de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Koken in water en zout gedurende drie kwartier. Pureren door een puntzeef.
  • Room laten inkoken tot 1/3 en bij de puree doen. Kruiden met peper en zout.
  • Saus: 2 blaadjes gelatine laten smelten in 1 dl kippenbouillon samen met citroensap. Alles mixen en er olijfolie bij druppelen tot een smeuïge emulsie.

Afwerking

  • Puree verwarmen
  • Sint-Jacobsvruchten horizontaal halveren, bestrooien met bloem en kort bakken.
  • Op rechthoekig bord in cilindervorm de puree dresseren met daarop de zeevruchten. Het sausje er rond lepelen met enkele druppels balsamicoazijn

Uitrusting

Puntzeef

Notities

Eventueel het bord afwerken met een krulletje ganzenlever

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 352kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 24g | Vet: 23g
4.5 van 2 stemmen