Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Sint-Jakobsschelpen met Vanille-espuma
Recept voor het bereiden van sint-Jakobsschelpen met vanille-espuma
Totale tijd
30
minuten
min
Gang:
Voorgerecht
Keuken:
Belgisch, Frans, Modernistisch
Porties:
4
personen
Calorieën:
259
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
16
Sint-Jakobsschelpen
1
vanillestok
15
cl
visfumet
10
cl
room
10
gram
gr Boter
2
el
vermouth
1
snufje
agar-agar
Peper
zout
verse dilletakjes
facultatief
Instructies
Voorbereiding
Pareer de schelpen. Bestrooi met peper en zout.
Snij de vanillestok in de lengte in twee en schraap de graantjes eruit.
Verwarm de visfumet en doe de vanillepeulen en -graantjes erin. Laat
10 minuten
zachtjes koken.
Giet de vloeistof door een zeef. Bewaar de peulen voor de decoratie.
Afwerking
Verwarm een pan, doe de boter erin en bak de nootjes aan beide kanten aan.
Haal ze uit de pan en hou de nootjes warm.
Deglaceer de pan met de vermouth. Voeg de visfumet en de slagroom toe. Voeg ook de agar-agar toe.
Giet door zeef in de sifon.
Sluit de sifon en voeg patroon toe. Goed schudden.
Doe de noten in verwarmde borden en spuit het schuim erop. Versier met de peulen (in vier verdeeld)
Uitrusting
Sifon
Notities
Gebruik ook wat dilletakjes als versiering.
Eventueel laten vergezellen met stukje bloedworst of gegrilde groene asperges.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
259
kcal
|
Koolhydraten:
10
g
|
Eiwit:
15
g
|
Vet:
17
g
4.43
van
7
stemmen