Go Back
+ servings

Tonijnreepjes met truffelsalsa

Recept voor het bereiden van tonijnreepjes met truffelsalsa
Totale tijd20 min
Gang: Antipasto
Keuken: Italiaans
Porties: 10 personen
Calorieën: 173kcal

Ingrediënten

  • 300 gram tonijn vers !!!

Voor de saus:

  • 2 eierdooiers
  • 15 cl Olie
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl azijn
  • 1 kl karpertjes
  • 2 kl koffielepels truffelpasta

Instructies

Voorbereiding

  • Maak een mayonnaise: Doe de eierdooiers in een kommetje. Doe er de mosterd bij. Voeg er al roerend en geleidelijk aan de olie bij en roer tot je een lopende mayonaise bekomen hebt. Meng dan de azijn erdoor.
  • Snij de (uitgelekte en ontzoutte) karpertjes in hele kleine stukjes en roer die door de mayonaise.
  • Roer ook de truffelpasta door de mayonaise.

Afwerking

  • Snij de tonijn in balkjes van ongeveer 5 cm. Zorg voor 3 à 4 reepjes per persoon.
  • Schik de reepjes in het midden van een bord. Doe er de mayonaise over en rond.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 173kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 8g | Vet: 16g
5 van 2 stemmen