Ga terug
+ servings

Bloemkoolroosjes op zijn Thais

Bloemkoolroosjes op zijn Thais als hapje vooraf
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Antipasto
Keuken: Thais
Porties: 20 personen
Calorieën: 19kcal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (van 750 gram)
  • 5 lenteuitjes
  • 1 el archideolie
  • 2 el grofgesneden knoflook
  • 2 rode of groene Thaise pepers
  • 1 el lichte sojasaus
  • 0,5 tl suiker
  • 0,5 tl kurkuma
  • 1,5 dl water
  • 1 tl zout

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de bloemkool in roosjes. Snij de bosuitjes in stukjes van 2,5 cm.
  • Doe de zaadjes uit de pepers en snij die ook in reepjes.

Bereiding; Verdeel in twee en voer twee keer de volgende stappen uit:

  • Verhit in een wok de olie op hoog vuur.
  • Als de olie begint te verdampen, voeg dan de ui, de knoflook en pepers toe. Roerbak 20 seconden en voeg dan de bloemkoolroosjes toe.
  • Laat 1 minuut bakken en voeg dan de sojasaus, het zout, de suiker, kurkuma en water toe.
  • Laat nog ongeveer 10 minuten stoven tot de bloemkool beetgaar is.
  • Laat afkoelen en serveer koud.

Uitrusting

Wokpan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 19kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 1g | Vet: 1g
5 van 1 stem