Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Démi Glace saus
Recept voor het maken van DE basisaus voor heel veel sausen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
6
uur
uur
15
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Belgisch, Frans
Porties:
4
porties van 1/2 liter
Calorieën:
243
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
0,5
witte selder
4
uien
5
wortelen
1
bouquet garni
(tijm, peterseliestengels, laurier)
150
gram
mager spek
1
el
tomatenpuree
2
el
bloem
0,5
fles
rode wijn
2
knoflookteentjes
10
peperkorrels
2
el
boter
2,5
liter
bruine fonds.
Instructies
Indien de bruine fonds gemaakt wordt op basis van poeder, bereid dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de groenten en het spek in grove dobbelsteentjes.
Doe de boter in de kom en laat smelten en kleuren. Doe er dan de wortelen, ui, witte selder en spek bij.
Laat even aanstoven zonder deksel.
Doe de tomatenpuree in de kom.
Voeg dan de bloem toe en roer goed dooreen (= singer).
Doe de wijn en de bruine fonds erbij.
Plet de peperkorrels en de look en doe erbij, evenals de bouquet garni.
Laat opkoken en laat dan minstens 3 uur zachtjes verder koken.
Schuim in die periode geregeld het vet af (= dépouiller). Reduceer tot de helft.
Passeer door zeef
Notities
U kunt deze basis voor sausen goed enige maanden invriezen; (Doe bvb in porties van 1/2 liter).
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
243
kcal
|
Koolhydraten:
46
g
|
Eiwit:
12
g
|
Vet:
1
g
4.17
van
12
stemmen