Ga terug
+ servings

Witte Wijnsaus

Recept voor het bereiden van een klassieke witte wijn saus
Totale tijd40 min
Gang: Bijgerecht, Saus en Dressing
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 400kcal

Ingrediënten

  • 4 sjalotten
  • 3 dl culinaire room
  • 2,5 dl witte wijn
  • 2,5 dl visfumet
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

Instructies

Voorbereiding

  • Hak de sjalotten fijn.
  • Doe boter in pan en laat smelten. Voeg dan de sjalotten toe en fruit glazig.
  • Voeg de witte wijn en de visfumet toe en laat tot de helft inkoken.
  • Doe dan de room erbij en laat inkoken tot sausdikte.
  • Zeef de saus, voeg naar smaak peper en zout toe en zet weg tot gebruik.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Uitrusting

Fijne zeef

Notities

Voeg wat saffraandraden toe tijdens het inkoken van de visfumet en wijn.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 400kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 6g | Vet: 32g
5 van 2 stemmen