30plakjesgerookte pancetta of gerookt spekheel dun gesneden
3rode paprika's
1dlroom
150gramboter
1ui
peper
zout
bouillon
olijfolie
basilicum
tijm
paprikapoeder
Instructies
Voorbereiding
Paprika’s in hun geheel gedurende 30 minuten in oven aan 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zakje doen, dit afsluiten en 30 minuten laten rusten. Dan pellen.
Ui fijnsnijden. In een pan de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon. Als de paprika’s gaar zijn, doe dan de boter in pan en laat smelten. Room ook in pan. Dan alles door de mixer halen en vervolgens door een fijne zeef duwen. Kruiden met paprikapoeder.
Zalm eventueel fileren, filet breder maken door in lengte dikste deel los te snijden en over te plooien. Zalm tussen twee lagen cellofaan platslaan tot vierkant van 24 x 24 cm.
Cellofaan (30 x20) op tafel leggen. Bedekken met spek. Dan zalm erover leggen. Bestrooien met gesnipperd basilicumblaadjes en tijm.
Zalm in rolletje draaien. Goed aanspannen; Dan spek oprollen rond zalm. Cellofaan goed rond de zalm spannen; Dan in de lengte in nieuwe rol cellofaan draaien. Aan uiteinden goed aandraaien. Rolletjes minstens 3 uur in de frigo leggen.
Afwerking
Voor bakken in moten van 3 cm snijden (8 per rol). Cellofaan verwijderen.