Ga terug
+ servings

Zalm Met Paprikasaus

Recept voor het bereiden van zalm met een romige paprikasaus
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 555kcal

Ingrediënten

  • 8 zalmfilets van ongeveer 150 gr ieder
  • 3 rode paprika's
  • 1 dl room
  • 150 gram boter
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • bouillon
  • olijfolie
  • paprikapoeder

Instructies

Voorbereiding

  • De paprika’s in hun geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zak doen, deze afsluiten en 30 minuten laten rusten. Dan pellen en de zaden en lijsten verwijderen.
  • Ui fijnsnijden. In een pan de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon.
  • Doe als de paprika’s gaar zijn de boter in de pan doen en laat deze smelten. Doe ook de room in de pan en laat nog een tweetal minuutjes koken.
  • Dan alles door de mixer halen en vervolgens door een fijne zeef halen.
  • Bijkruiden met paprikapoeder.

Afwerking

  • Zalm met peper en zout inwrijven.
  • Olie in pan verwarmen.
  • Zalm aanbakken. Eerst met de huid naar beneden in de pan. Draai na ongeveer 3 minuten om en bak dan nog 3 minuten.
  • Saus op bord doen en zalm op de saus plaatsen.

Uitrusting

Oven
Mixer
Fijne zeef

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 30g | Vet: 46g
4.10 van 10 stemmen