Ga terug
+ servings

Zalm Mi-Cuit

Zalm sousvide bereid
Passieve Tijd7 uur 45 minuten
Totale tijd8 uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Modernistisch
Porties: 10 personen
Calorieën: 85kcal

Ingrediënten

  • 1600 gram water + ijsblokjes
  • 160 gram zout
  • 80 gram suiker
  • 400 gram Zalm

Instructies

  • Los het zout en de suiker op in de helft van het water.
  • Doe ijsblokjes en rest van water tot het water 5 graden heeft.
  • Doe ondertussen graten uit de zalm.
  • Laat zalm 45 minuten weken in het zout/suiker mengsel.
  • Droog zalm.
  • Doe zalm in vacuumzakje, met klein beetje olijfolie.
  • Kook sous-vide gedurende 60 minuten aan 40 graden.
  • Haal uit het water en laat afkoelen in ijswater.
  • Laat de zalm voor gebruik minstens 6 uur in de frigo staan.
  • Snij voor gebruik in porties van 40 gram

Uitrusting

Notities

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 85kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 9g | Vet: 5g
5 van 4 stemmen