Ga terug
+ servings

Scampi Diabolique

Een overheerlijke scampi schotel te serveren als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht.
Totale tijd45 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: scampi diabolique
Porties: 4 personen
Calorieën: 190kcal

Ingrediënten

  • 20 grote scampi
  • 400 gram tomaten in blokjes uit blik
  • 2 dl tomatensap
  • olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 0,25 kl cayennepeper
  • zout
  • 1 mespunt suiker
  • 100 ml culinaire room

Instructies

Voorbereiding

  • Pel de scampi, geef met een scherp mesje een sneetje over de rug en verwijder het maagdarmkanaal en leg ze op keukenpapier.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook. Voeg de inhoud van het blik tomatenblokjes en het tomatensap toe. Voeg ook de cayennepeper, zout en suiker toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat alles ½ uur zachtjes sudderen, verwijder na 15 minuten het deksel
  • Pureer de saus met de staafmixer en giet door een zeef.

Afwerking

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Wanneer de olie heet is, bak de scampi langs twee kanten aan.
  • Voeg de saus toe en laat nog 1 minuutje zachtjes koken

Uitrusting

Mixer
Fijne zeef

Notities

Eventueel kan wat room toegevoegd worden nadat de saus gezeefd werd.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 19g | Vet: 7g
4.24 van 13 stemmen