In het geval van Zeetong: Stroop het vel van de tongen door op de staart een dwarse snede te maken en dan het vel van achter naar voor af te trekken. Snij dan de filets los. In het geval van Pladijs: Snij eerst de filets los. Leg iedere filet dan met het vel aan de onderkant. Snij dan het vel af door met een fileermes van achteren naar voor te bewegen tussen het vel en de filet.
Rol de filets op met de velkant aan de binnenzijde.
Snij de wortelen, prei en bleekselder in julienne.
Snij de sjalot in kleine stukjes.
Stoof de sjalot aan in boter zonder te kleuren.
Voeg de groenten toe en laat even meestoven. Breng op smaak met pezo.
Leg de vellen alminiumfolie met de blinkende kant onderaan op tafel. Beboter de bovenkant.
Leg op ieder vel 1/4 van de groenten en daarop de visfilets.
Bevochtig met noilly prat, witte wijn en visfumet.
Plooi de alminiumfolie dicht zodat de inhoud hermetisch afgesloten is.