Ga terug
+ servings

Vis in Papillot

Recept voor het bereiden van vis in aluminiumfolie
Passieve Tijd10 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 221kcal

Ingrediënten

  • 4 Zeetongen of Pladijzen
  • 1 wortel
  • 0,5 preistengel
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 sjalot
  • 40 cl visfumet
  • 1 dl noilly prat
  • 1 dl witte wijn
  • boter
  • 4 vellen alminiumfolie

Instructies

Voorbereiding

  • In het geval van Zeetong: Stroop het vel van de tongen door op de staart een dwarse snede te maken en dan het vel van achter naar voor af te trekken. Snij dan de filets los. In het geval van Pladijs: Snij eerst de filets los. Leg iedere filet dan met het vel aan de onderkant. Snij dan het vel af door met een fileermes van achteren naar voor te bewegen tussen het vel en de filet.
  • Rol de filets op met de velkant aan de binnenzijde.
  • Snij de wortelen, prei en bleekselder in julienne.
  • Snij de sjalot in kleine stukjes.
  • Stoof de sjalot aan in boter zonder te kleuren.
  • Voeg de groenten toe en laat even meestoven. Breng op smaak met pezo.
  • Leg de vellen alminiumfolie met de blinkende kant onderaan op tafel. Beboter de bovenkant.
  • Leg op ieder vel 1/4 van de groenten en daarop de visfilets.
  • Bevochtig met noilly prat, witte wijn en visfumet.
  • Plooi de alminiumfolie dicht zodat de inhoud hermetisch afgesloten is.
  • Doe de papillotten in een voorverwarmde oven van 200° en laat ongeveer 10 minuten garen.
  • Plaats de gesloten en bol geworden papillot op een bord en snij dit pas open aan tafel.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 221kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 4g | Vet: 4g
5 van 1 stem