Ga terug
+ servings

Zeetong Bercy

Zeetong Bercy
Totale tijd40 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 155kcal

Ingrediënten

  • 4 Zeetongen of 4 keer zoveel tongrolletjes
  • 1 wortel
  • 0,5 preistengel
  • 40 cl visfumet zie Visfumet
  • 15 cl culinaire room

Instructies

Voorbereiding

  • Stroop het vel van de tongen door op de staart een dwarse snede te maken en dan het vel van achter naar voor af te trekken. Snij dan de filets los.
  • Rol de filets op met de velkant aan de binnenzijde.
  • Snij de wortel in julienne en blancheer.
  • Snij de prei in julienne en blancheer.
  • Doe visfumet in pan en kook voor helft in. Doe room erbij en kook voor 2/3 in. Voeg pezo toe.
  • Doe groenten bij saus.

Afwerking

  • Doe visfilets in stomer en stoom enkele minuten.
  • Doe vis in bord en overgiet met verwarmde saus

Notities

Je kunt dit gerecht ook maken met Witte wijnsaus: Vervang in dit geval punt 5 door het maken van de witte wijnsaus.
Voeg eventueel wat saffraan toe aan de saus om een mooiere kleur te krijgen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 155kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 5g | Vet: 3g
5 van 1 stem