Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Mayonaise
DE OERSAUS
Totale tijd
10
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Belgisch, Frans, Klassieke
Porties:
8
porties
Calorieën:
408
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
2
eierdooiers
1
koffielepel
mosterd
350
ml
olie
2
eetlepel
citroensap
of witte wijnazijn
1
snuifje
peper
1
snuifje
zout
Instructies
Doe de eierdooiers en mosterd in een kom (bij voorkeur met holle bodem).
Roer de eierdooier en de mosterd met een garde voorzichtig door elkaar.
Klop er dan straalsgewijs de olie onder. Blijf gelijkmatig en in eenzelfde richting rustig roeren.
Ga door tot het mengsel (liaison) gebonden is.
Doe er dan de azijn of het citroensap bij.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Notities
Het is aanbevolen dat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn. Het liefste op kamertemperatuur.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
408
kcal
|
Eiwit:
6
g
|
Vet:
12
g
5
van
6
stemmen