Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Hollandaise
Recept voor het bereiden van hollandaisesaus, de warme mayonaise
Totale tijd
15
minuten
min
Gang:
Saus en Dressing
Keuken:
Frans
Trefwoord:
Saus
Porties:
4
personen
Calorieën:
315
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
3
eierdooiers
150
gram
boter
0,5
sap van 1 citroen
2
halve
eierdopjes water
peper en zout
Instructies
Laat de boter zachtjes smelten. Ze mag zeker niet bruin worden. Laat de witte melkresten bezinken. Zet apart.
Neem een sauteuse en doe er de eierdooiers in . Voeg het water en citroensap toe en klop zachtjes de eieren los.
Zet de sauteuse op een zacht vuur en klop met garde ( in 8-vorm) de eieren tot gebonden schuim.
Haal de kom van het vuur en voeg al kloppend geleidelijk aan de boter toe. Zorg dat er geen bezinksel bij het eiermengsel komt.
Kruid met peper en zout.
Uitrusting
Sauteuse
Notities
Je hebt minimaal 2 dooiers nodig om deze saus te maken. In plaats van water kun je ook witte wijn gebruiken.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
315
kcal
|
Eiwit:
18
g
|
Vet:
67
g
5
van
2
stemmen