Ga terug
+ servings

Hollandaise

Recept voor het bereiden van hollandaisesaus, de warme mayonaise
Totale tijd15 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans
Trefwoord: Saus
Porties: 4 personen
Calorieën: 315kcal

Ingrediënten

  • 3 eierdooiers
  • 150 gram boter
  • 0,5 sap van 1 citroen
  • 2 halve eierdopjes water
  • peper en zout

Instructies

  • Laat de boter zachtjes smelten. Ze mag zeker niet bruin worden. Laat de witte melkresten bezinken. Zet apart.
  • Neem een sauteuse en doe er de eierdooiers in . Voeg het water en citroensap toe en klop zachtjes de eieren los.
  • Zet de sauteuse op een zacht vuur en klop met garde ( in 8-vorm) de eieren tot gebonden schuim.
  • Haal de kom van het vuur en voeg al kloppend geleidelijk aan de boter toe. Zorg dat er geen bezinksel bij het eiermengsel komt.
  • Kruid met peper en zout.

Uitrusting

Sauteuse

Notities

Je hebt minimaal 2 dooiers nodig om deze saus te maken. In plaats van water kun je ook witte wijn gebruiken.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 315kcal | Eiwit: 18g | Vet: 67g
5 van 2 stemmen