Pad Thai
Thaise noedels, naar een lokaal recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 1 personen
Calorieën: 868kcal
- 2 eetlepel olie
- 1 eetlepel sjalot gesnipperd
- 100 gram kipfilet in reepjes
- 80 gram gedroogde platte rijstnoedels
- 1 ei
- 1 theelepel donkere sojasaus
- 2 theelepel tamarinde
- 1 theelepel vissaus
- 1 theelepel palmsuiker
- 0,25 wortel in julienne geneden
- 1 theelepel lichte sojasaus
- 2 lente-uitje
- 1 theelepel gemalen pindanootjes geroosterd
- 1 snuifje chilipoeder
- 1 koffielepel citroensap
Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip
Snij de sjalot in snippers, de wortel in julienne, de kipfilet in reepjes.
Rooster eventueel de pindanoten in een pan zonder vetstof.
Week de noedels, indien niet vers ,5 minuten voor in koud water.
Calorieën: 868kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwit: 59g | Vet: 32g