Ga terug
+ servings

Pad Thai

Thaise noedels, naar een lokaal recept
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 1 personen
Calorieën: 868kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sjalot gesnipperd
  • 100 gram kipfilet in reepjes
  • 80 gram gedroogde platte rijstnoedels
  • 1 ei
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • 2 theelepel tamarinde
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel palmsuiker
  • 0,25 wortel in julienne geneden
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • 2 lente-uitje
  • 1 theelepel gemalen pindanootjes geroosterd
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 1 koffielepel citroensap

Instructies

Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip

  • Snij de sjalot in snippers, de wortel in julienne, de kipfilet in reepjes.
  • Rooster eventueel de pindanoten in een pan zonder vetstof.
  • Week de noedels, indien niet vers ,5 minuten voor in koud water.

Afwerking

  • Verwarm de olie in een wok. Doe dan achtereenvolgens en in de volgende orde de volgende zaken erbij:
    de sjalot
    de kipfilet
    het ei
    de noedels
    een beetje water
    de donkere sojasaus
    de tamarinde
    de vissaus
    palmsuiker
    wortel
    lichte sojasaus
    lente-uitjes
    gemalen pindanootjes
    chilipoeder
  • Doe dan het vuur uit en roer nog wat door elkaar. Doe dan 1 koffielepel citroensap erbij.

Uitrusting

Wokpan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 868kcal | Koolhydraten: 86g | Eiwit: 59g | Vet: 32g
5 van 2 stemmen