Ga terug
+ servings

Thaise Rode Curry

Recept voor het bereiden van Thaise Rode Curry
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 1 persoon
Calorieën: 653kcal

Ingrediënten

  • 2 tl olie, bij voorkeur wokolie
  • 1 tl rode curry pasta
  • 2 kaffir lime blaadjes.
  • 100 gram kip of runds- of varkensvlees
  • 1 Thaise aubergine
  • 1 dl kokosnootroom, (cocoscream)
  • 5 blaadjes Thaise basilicum
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 snufje snufje zout
  • 3 baby maïs
  • 4 stukjes wortel
  • 10 boontjes
  • 1 tl vissaus

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de groenten: Scheur het kaffir blaadje, snij de aubergine in partjes, snij de maïs in de lengte in vier. Maak de wortelen even klein als de maïs. Snij de boontjes in twee.
  • Pocheer de boontjes en wortelen gedurende 3 minuten.
  • Snij het vlees in reepjes.

Afwerking: Doe achtereenvolgens in een warme wok:

  • Doe de olie in de wok en verwarm.
  • Doe de curry pasta erbij en roer. Doe een beetje water erbij en roer. Herhaal dit.
  • Doe de gescheurde kaffir lime blaadjes erbij. Zet vuur op matig.
  • Doe vlees in wok.
  • Doe de auberginepartjes erbij.
  • Maak de rand van de wok proper met wat water.
  • Doe de kokosmelk en de basilicum erbij.
  • Doe de suiker erbij.
  • Voeg een beetje zout toe, evenals maïs, boontjes en wortelstukjes.
  • Doe de vissaus erbij.
  • Laat nog even garen tot groenten beetzacht zijn.

Uitrusting

Wokpan

Notities

Bij gebrek aan kokosnootroom kan ook kokosnootmelk gebruikt worden. De saus  is dan wel minder dik.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 653kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 34g | Vet: 48g
5 van 1 stem