Ga terug
+ servings

Thaise Rode Curry

Recept voor het bereiden van Thaise Rode Curry
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 1 persoon
Calorieën: 653kcal

Ingrediënten

  • 2 tl olie, bij voorkeur wokolie
  • 1 tl rode curry pasta
  • 2 kaffir lime blaadjes.
  • 100 gram kip of runds- of varkensvlees
  • 1 Thaise aubergine
  • 1 dl kokosnootmelk
  • 5 blaadjes Thaise basilicum
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 snufje snufje zout
  • 3 baby maïs
  • 4 stukjes wortel
  • 10 boontjes
  • 1 tl vissaus

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de groenten: Scheur het kaffir blaadje, snij de aubergine in partjes, snij de maïs in de lengte in vier. Maak de wortelen even klein als de maïs. Snij de boontjes in twee.
  • Pocheer de boontjes en wortelen gedurende 3 minuten.
  • Snij het vlees in reepjes.

Afwerking: Doe achtereenvolgens in een warme wok:

  • Doe de olie in de wok en verwarm.
  • Doe de curry pasta erbij en roer. Doe een beetje water erbij en roer. Herhaal dit.
  • Doe de gescheurde kaffir lime blaadjes erbij. Zet vuur op matig.
  • Doe vlees in wok.
  • Doe de auberginepartjes erbij.
  • Maak de rand van de wok proper met wat water.
  • Doe de kokosmelk en de basilicum erbij.
  • Doe de suiker erbij.
  • Voeg een beetje zout toe, evenals maïs, boontjes en wortelstukjes.
  • Doe de vissaus erbij.
  • Laat nog even garen tot groenten beetzacht zijn.

Uitrusting

Wokpan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 653kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 34g | Vet: 48g
5 van 1 stem