Ga terug
+ servings

Braadsaus uit Thermomix

Recept voor het maken van braadsaus in een Thermomix
Totale tijd30 min
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Modernistisch
Porties: 8 personen
Calorieën: 80kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 40 gram rundsvlees of rundsvleesgehakt
  • 10 gram Olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 300 gram bruine fonds.
  • 120 gram room
  • 1 el el groentenbouillonpasta of -poeder
  • 1 snuifje zout en peper

Instructies

  • Ui, look en rundstoofvlees in de Thermomix.

    Stel TM in: 10 sec / snelheid 10.
  • Gehakt mengsel naar beneden spatelen en olie toevoegen.
    Stel TM in: 3+ minuten / varoma / snelheid 1/ Zonder MaatBeker (MB).
  • Tomatenpuree bijvoegen.

    Stel TM in: 2 minuten / varoma / snelheid 1/ Zonder MB.
  • Bloem toevoegen.

    Stel TM in: 2 minuten / varoma / snelheid 1/ Zonder MB.
  • Bruine fonds, room, groentenbouillonpasta, zout, peper toevoegen.
    Stel TM in: 20+ minuten / 100°C/ snelheid 2.
  • Nu nog mixen

    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 8.
  • Tot slot nog de saus zeven.

Uitrusting

Notities

De saus kan je invriezen in porties.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 80kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 3g | Vet: 8g
3.75 van 4 stemmen