Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Braadsaus uit Thermomix
Recept voor het maken van braadsaus in een Thermomix
Totale tijd
30
minuten
min
Gang:
Saus en Dressing
Keuken:
Modernistisch
Porties:
8
personen
Calorieën:
80
kcal
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
1
ui
1
knoflookteentje
40
gram
rundsvlees
of rundsvleesgehakt
10
gram
Olie
1
el
tomatenpuree
1
el
bloem
300
gram
bruine fonds.
120
gram
room
1
el
el groentenbouillonpasta of -poeder
1
snuifje
zout en peper
Instructies
Ui, look en rundstoofvlees in de Thermomix.
Stel TM in:
10 sec / snelheid 10
.
Gehakt mengsel naar beneden spatelen en olie toevoegen.
Stel TM in:
3+ minuten / varoma / snelheid 1/ Zonder MaatBeker (MB)
.
Tomatenpuree bijvoegen.
Stel TM in:
2 minuten / varoma / snelheid 1/ Zonder MB
.
Bloem toevoegen.
Stel TM in:
2 minuten / varoma / snelheid 1/ Zonder MB
.
Bruine fonds, room, groentenbouillonpasta, zout, peper toevoegen.
Stel TM in:
20+ minuten / 100°C/ snelheid 2
.
Nu nog mixen
Stel TM in:
5 seconden / snelheid 8
.
Tot slot nog de saus zeven.
Uitrusting
Thermomix
Notities
De saus kan je invriezen in porties.
Voedingswaarden per Portie
Calorieën:
80
kcal
|
Koolhydraten:
3
g
|
Eiwit:
3
g
|
Vet:
8
g
3.75
van
4
stemmen