Ga terug
+ servings

Tiramisu met framboos en speculoos

Tiramisu met framboos en speculoos
Voorbereidingstijd20 minuten
Totale tijd4 uur 20 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Italiaans
Porties: 6 personen
Calorieën: 216kcal

Ingrediënten

  • 200 gram diepvries frambozen
  • 60 gram speculoos
  • 450 gram mascarpone
  • 3 eigelen
  • 3 eiwitten
  • 35 gram suiker
  • 15 gram amaretto
  • 175 gram verse frambozen

Instructies

  • Ontdooi de frambozen.
  • Stop de speculoos in een plastic zakje en plet de speculoos fijn door te kloppen met bvb een vleeshamer of bodem van pannetje. Verdeel de gebroken speculoos in de glaasjes.
  • Klop de eiwitten stijf in een proper kommetje.

    Klop in een ander kommetje de mascarpone, eigelen, suiker en amaretto goed door elkaar.
  • Spatel de eiwitten voorzichtig door het marcarponemengsel tot een homogene massa.
  • Druk de ontdooide frambozen goed plat met een vork.
  • Vul de glaasjes (of een schaal) verder op. Leg nu eerst een laag mascarpone mengsel (strijk iedere laag goed glad), een laag ontdooide frambozen. Herhaal dit. Eindig met nog een dun laagje mascarpone.
  • Doe er plasticfolie over en zet minstens vier uur in de koelkast.
  • Verwijder de placticfolie en plaats de verse frambozen op het mascarponemengsel. Dien op.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 216kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 20g | Vet: 33g
4.60 van 15 stemmen