1stengelcitroengras,schuin gesneden in stukjes van 3 cm
4stukjestalankain sneetjes
2kaffir lime blaadjes
2champignons,in schijfjes gesneden
250mlkippenbouillon,(1/4 liter =2,5 pollepels)
0,25sjalot,in stukjes gesneden
1snuifjechilipoeder
2klvissaus
1klchili-olie
Instructies
Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip of scampi
Snij de groenten zoals aangegeven.
Snij de kipfilet in blokjes of maak de scampi schoon.
Afwerking
Doe de bouillon in de wok en breng aan de kook.
Wanneer het kookt, doe achtereenvolgens in de wok, waarbij je telkens wat tijd tussen laat:- het citroengras,- de talanka(Laat dit nu een tweetal minuten garen alvorens verder te gaan)- de limeblaadjes- de gesnipperde sjalot- de chili-olie- de schijfjes champignons- het chilipoeder- de kip of vis- de vissaus