Ga terug
+ servings

Tom Yam soep

Een pikante heldere soep, uit de Thaise keuken. Met kip of scampi.
Totale tijd20 min
Gang: Soep
Keuken: Thais
Porties: 1 persoon
Calorieën: 245kcal

Ingrediënten

  • 80 gram kipfilet in blokjes
  • of
  • 5 scampi
  • 1 stengel citroengras schuin gesneden in stukjes van 3 cm
  • 4 stukjes talanka in sneetjes
  • 2 kaffir lime blaadjes.
  • 2 champignons in schijfjes gesneden
  • 0,25 liter kippenbouillon (1/4 liter =2,5 pollepels)
  • 0,25 sjalot in stukjes gesneden
  • snuifje Chilipoeder
  • 2 kl vissaus
  • 1 kl chili-olie

Instructies

Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip of scampi

  • Snij de groenten zoals aangegeven.
  • Snij de kipfilet in blokjes of maak de scampi schoon.

Afwerking

  • Doe het water of de bouillon in de wol en Breng aan de kook.
  • Wanneer het kookt, doe achtereenvolgens in de wok:
    Het citroengras,
    de talanka
    de limeblaadjes
    sjalot
    chili-olie
    champignons
    chilipoeder
    De kip of vis
    De vissaus


  • Laat nog wat koken.

Uitrusting

Wokpan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 245kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 22g | Vet: 15g
5 van 1 stem