Ga terug
+ servings

Tom Yam soep

Een pikante heldere soep, uit de Thaise keuken. Met kip of scampi.
Totale tijd20 minuten
Gang: Soep
Keuken: Thais
Porties: 1 persoon
Calorieën: 245kcal

Ingrediënten

  • 80 gram kipfilet of kippendij in blokjes
  • of
  • 5 scampi
  • 1 stengel citroengras, schuin gesneden in stukjes van 3 cm
  • 4 stukjes talanka in sneetjes
  • 2 kaffir lime blaadjes
  • 2 champignons, in schijfjes gesneden
  • 250 ml kippenbouillon, (1/4 liter =2,5 pollepels)
  • 0,25 sjalot, in stukjes gesneden
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 2 kl vissaus
  • 1 kl chili-olie

Instructies

Voorbereiding: Klaarmaken van groenten en kip of scampi

  • Snij de groenten zoals aangegeven.
  • Snij de kipfilet in blokjes of maak de scampi schoon.

Afwerking

  • Doe de bouillon in de wok en breng aan de kook.
  • Wanneer het kookt, doe achtereenvolgens in de wok, waarbij je telkens wat tijd tussen laat:
    - het citroengras,
    - de talanka
    (Laat dit nu een tweetal minuten garen alvorens verder te gaan)
    - de limeblaadjes
    - de gesnipperde sjalot
    - de chili-olie
    - de schijfjes champignons
    - het chilipoeder
    - de kip of vis
    - de vissaus
  • Laat nog wat koken.

Uitrusting

Wokpan

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 245kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 22g | Vet: 15g
3.40 van 5 stemmen