Doe gist, olijfolie,suiker en water in de mengbeker van de Thermomix. Stel TM in: 2 minuten / 37 graden/ Snelheid 2
Voeg de bloem toe en het zout. Stel TM in: 5 minuten / Stand Kneden
Haal bloem uit de beker, bol op en leg in een ingevette schotel. Bedek met natgemaakte keukenhandoek en laat ongeveer1 uur rijzen op kamertemperatuur (of tot volume verdubbeld is).
Haal het deeg uit de schotel en leg op bebloemd oppervlak (1)
Maak de vorm min of meer rechthoekig
Dan het deeg een drietal keer uitrekken en opnieuw samenvouwen waarbij je eerst uittrekt (2), dan één derde dicht plooit (3) en vervolgens het ander derde dichtvouwt (4). Dan 90 graden draaien.
Herhaal dit proces nog drie keer.
Vervolgens opbollen en in rijsmandje plaatsen. Opnieuw 30 minutenafgedekt laten rijzen.
Na 10 minuten de oven op 180 graden voorverwarmen en gietijzeren pot of Creuset pot MET DEKSEL in oven plaatsen.
Bak 20 minuten met deksel op de pot en vervolgens 20 minuten zonder deksel.