Ga terug
+ servings

Boerenbrood uit Thermomix

Boerenbrood bereid in een Thermomix
Passieve Tijd2 uur 10 minuten
Totale tijd2 uur 30 minuten
Gang: Brood
Keuken: Belgisch
Porties: 1 brood van 750 gram
Calorieën: 264kcal

Ingrediënten

  • 500 gram meel voor Boerenbrood ( Van Soubry bvb)
  • 300 gram lauw water ongeveer 37 graden
  • 22 gram olijfolie
  • 5 gram zout (mag ook minder !)
  • 6 gram droge gist
  • 3 gram suiker

Instructies

  • Doe gist, olijfolie,suiker en water in de mengbeker van de Thermomix.

    Stel TM in: 2 minuten / 37 graden/ Snelheid 2
  • Voeg de bloem toe en het zout.
    Stel TM in: 5 minuten / Stand Kneden
  • Haal bloem uit de beker, bol op en leg in een ingevette schotel. Bedek met natgemaakte keukenhandoek en laat ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur (of tot volume verdubbeld is).
  • Haal het deeg uit de schotel en leg op bebloemd oppervlak (1)
    Maak de vorm min of meer rechthoekig
    Dan het deeg een drietal keer uitrekken en opnieuw samenvouwen waarbij je eerst uittrekt (2), dan één derde dicht plooit (3) en vervolgens het ander derde dichtvouwt (4). Dan 90 graden draaien.
    Herhaal dit proces nog drie keer.
  • Vervolgens opbollen en in rijsmandje plaatsen.
    Opnieuw 30 minuten afgedekt laten rijzen.

    Na 10 minuten de oven op 180 graden voorverwarmen en gietijzeren pot of Creuset pot MET DEKSEL in oven plaatsen.
  • Bak 20 minuten met deksel op de pot en vervolgens 20 minuten zonder deksel.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op rooster.

Uitrusting

Rijsmandje
Creuset

Voedingswaarden per Portie

Serving: 100gram | Calorieën: 264kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwit: 8g | Vet: 4g
4.23 van 9 stemmen