Doe het brood in de melk en laat minstens 10 minuutjes weken.
Doe het gehakt, het rundsvlees, de peterselie, de look, de eieren en de Parmezaanse kaas in een grote kom.
Knijp de melk uit het brood, doe het brood in stukjes en doe ook in de kom. Bewaar de melk.
Meng alles goed dooreen.
Maak balletjes. Dit kan het best met natte handen.
Voor de tomatensaus
Doe de olie in een grote stevige kom en verwarm.
Doe de ajuin in de kom en laat glazig worden.
Doe dan de gepelde tomaten en de passata in kom en laat warm worden. Doe dan de melk bij de tomatensaus en roer goed dooreen.
Doe dan één gehaktballetje in de pan en breek het balletje in kleine stukjes. Laat 20 minuten verder pruttelen op een laag vuurtje.
Afwerking
Bak ondertussen de resterende balletjes in een pan met olijfolie tot ze rondom om mooi gekorst zijn. Herhaal dit zoveel als nodig (naargelang de grote van de pan. Doe ze (wanneer de tomatensaus 20 minuten geprutteld heeft) de in de kom met de tomatensaus;
Laat nog ongeveer een half uur zachtjes pruttelen op het vuur.