Ga terug
+ servings

Visgratin

Recept voor een gegratineerde visschotel uit de Thermomix
Passieve Tijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 310kcal

Ingrediënten

  • 500 gram visfilets bvb van kabeljauw, zeebaars, lotte, pladijs
  • 30 gram boter
  • 75 gram chamignons in schijfjes
  • 30 gram bloem
  • 250 gram melk (Ik gebruik halfvolle)
  • 50 gram gruyère of emmentaler kaas gemalen
  • 1 ei
  • 1 beetje peper, zout en nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet de vlinder op het mes in de mengbeker van de Thermomix en doe boter, bloem, champignons, melk, zout, peper en nootmuskaat in de beker.
    Stel TM: 7+ min / 100 graden / Snelheid 1
  • Voeg het ei en 40 % van de gemalen kaas toe.
    Stel TM: 5 seconden / Snelheid 4
  • Doe de helft van de bereiding in een ovenschaal, leg er de stukken visfilet op en giet de rest van de bereiding over de filets.
  • Strooi rest van de gemalen kaas over de de vis en zet 20 minuten in de oven.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 7g | Vet: 11g
3.62 van 13 stemmen