Ga terug
+ servings

Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt)

Een eenvoudig bijgerechtje binnen een Indiase maaltijd: Yoghurt met komkommer en munt.

Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: Indiaas
Porties: 6 personen
Calorieën: 30kcal

Ingrediënten

  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 7 cm geraspte komkommer
  • 1 el zeer fijngesneden munt
  • 0,25 tl gemalen komijn
  • 0,125 tl cayennepeper
  • 0,5 tl zout
  • 1 snuifje vers gemalen peper

Instructies

  • Doe de yoghurt in de kom.
  • Klop de yoghurt zachtjes los met een vork.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en meng dooreen.
  • Doe deksel op kom en bewaar in de frigo tot het ogenblik dat het gerecht opgediend wordt.

Uitrusting

Rasp
Maatlepels

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 30kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 2g
4.13 van 8 stemmen