Ga terug
+ servings

Dame Blanche

Recept voor het bereiden van het bekende dessert met vanille-ijs en warme chocoladesaus
Totale tijd15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 5 personen
Calorieën: 368kcal

Ingrediënten

  • 1 liter stracciatella-ijs
  • 150 gram donkere chocolade
  • 90 gram melk
  • 30 gram room
  • slagroom (Facultatief)

Instructies

Bereiden van Chocoladesaus

  • Melk en room verwarmen tot net onder het kookpunt.
  • Chocolade in stukjes toevoegen. Kort maar krachtig roeren, tot een homogene massa verwerken.
  • Eventueel door een zeef gieten.

Afwerking

  • Zorg voor goed gekoelde coupes. Daarin 3 bollen stracciatella-ijs scheppen.
  • Overgieten met de warme chocoladesaus.

Notities

De chocoladesaus kan eventueel op voorhand klaargemaakt worden en later opnieuw verwarmd worden.
Je kunt eventueel ook nog slagroom op het ijs plaatsen, maar dit dient zeker niet om een gebrek aan calorieën te compenseren ...
En natuurlijk kun je ook zelf vanilleijs bereiden en dit gebruiken.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 368kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 4g | Vet: 14g
5 van 3 stemmen