Ga terug
+ servings

Auberginepuree

Redcept voor het bereiden van Auberginepuree of Auberginekaviaar
Passieve Tijd40 min
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 81kcal

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 eetlepelels olijfolie
  • 3 bosuitjes
  • 1 el tomatenpuree
  • Peper
  • zout

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snij de aubergines in de lengte doormidden en leg ze met de schil naar beneden op het werkvlak.
  • Kerf het vruchtvlees met een scherp mes zo in dat er een ruitpatroon ontstaat.
  • Snijd de knoflook in dikke plakjes en steek ze in de inkepingen van de aubergines, ongeveer 2 in elke helft.
  • Steek wat rozemarijnnaalden in de andere groeven.
  • Druk de twee helften weer op elkaar zodat er weer twee 'hele' aubergines zijn en wikkel ze in alminiumfolie.
  • Leg ze ongeveer 40 minuten in een oven van 220 graden.
  • Als de aubergines gaar zijn, haal ze uit de folie en trek de knoflook en rozemarijn eruit.
  • Schep het vruchtvlees in een zeef en laat uitlekken en afkoelen. Hak het vlees dan fijn.
  • Verhit twee eetlepels olie in een pan en voeg er de gesnipperde bosuitjes bij. Smoor een paar minuten op een laag vuurtje.
  • Voeg dan de auberginepuree en de tomatenpuree toe en laat nog 5 minuutjes zacht sudderen tot de puree iets droger wordt.
  • Werk af met peper en zout naar smaak.

Afwerking

  • Verwarm de puree.

Uitrusting

Oven

Notities

Tip
Je kunt eventueel wat vers gemalen parmezaanse kaas door de puree mengen voor je die begint op te warmen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 81kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 2g | Vet: 6g
3.6 van 5 stemmen