Ga terug
+ servings

Gegrilde Zwaardvis (of Tonijn)

Gegrilde Zwaardvis (of Tonijn)
Passieve Tijd2 uur 15 minuten
Totale tijd2 uur 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 468kcal

Ingrediënten

Vis

  • 4 sneden tonijn of zwaardvis
  • zout en versgemalen peper

Voor de marinade

  • 15 zwarte peperkorrels
  • 6 eetlepels vers citroensap
  • 10 eetlepels olijfolie
  • 3 grote laurierbladen
  • 2 grote schijfjes citroen
  • 2 theelepels oregano vers of droog
  • 4 teentjes knoflook gepeld en intwee gesneden

Instructies

Voorbereiding

  • Doe peper en zout op de vis.
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schotel en roer goed dooreen.
  • Doe de vis in de marinade en plaats 2 uren afgedekt staan in de koelkast. Draai de vis om het 1/2 uur om.

Afwerking

  • Laat een grillpan 15 minuten goed opwarmen (of boven barbecue)
  • Haal de vis uit de marinade en bak iedere kant ongeveer 3 minuten aan.
  • Zeef de marinade en besprenkel de steaks ermee. Serveer met schijfjes citroen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 48g | Vet: 28g
4.67 van 3 stemmen