Gegrilde Zwaardvis (of Tonijn)
Gegrilde Zwaardvis (of Tonijn)
Passieve Tijd2 uur uur 15 minuten min
Totale tijd2 uur uur 25 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 468kcal
Vis
- 4 sneden tonijn of zwaardvis
- zout en versgemalen peper
Voor de marinade
- 15 zwarte peperkorrels
- 6 eetlepels vers citroensap
- 10 eetlepels olijfolie
- 3 grote laurierbladen
- 2 grote schijfjes citroen
- 2 theelepels oregano vers of droog
- 4 teentjes knoflook gepeld en intwee gesneden
Voorbereiding
Doe peper en zout op de vis.
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schotel en roer goed dooreen.
Doe de vis in de marinade en plaats 2 uren afgedekt staan in de koelkast. Draai de vis om het 1/2 uur om.
Afwerking
Laat een grillpan 15 minuten goed opwarmen (of boven barbecue)
Haal de vis uit de marinade en bak iedere kant ongeveer 3 minuten aan.
Zeef de marinade en besprenkel de steaks ermee. Serveer met schijfjes citroen
Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 48g | Vet: 28g