Schil de wortelen snij vervolgens in dunne schijfjes. Blancheer deze.
Schil de champignons in dunne schijfjes en bak aan in olijfolie.
Snij de ui in kleine stukjes. Bak aan in olie. Voeg het gehakt toe en laat eventjes bakken. Voeg dan ook de tomaten toe. Laat 1 uurtje zachtjes koken.
Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
Bereid de béchamelsaus.
Rasp de kaas.
Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
Doe een laagje van het tomaat-gehaktmengsel (ragu) in de ovenschotel.
Bedek met de lasagnebladen.
Doe een laagje béchamel op de bladen.
Strooi wat kaas op de béchamel.
Herhaal de stappen 8 tot en met 11 een 10-tal keren. Voeg bij enkele lagen de champignons toe en bij andere de wortelschijfjes.
U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.