Ga terug
+ servings

Sabayon

Recept voor het bereiden van sabayon
Totale tijd15 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 124kcal

Ingrediënten

  • 4 eigelen
  • één extra eigeel
  • 4 halve eierdopjes witte wijn
  • 4 halve eierdopjes suiker
  • 1 scheutje aperitiefwijn , als bvb witte porto, marsala, amaretto, ...
  • 20 amarenakersen, facultatief

Instructies

  • Doe de eierdooiers in een sauteuse, voeg de witte wijn toe en DAN de suiker. Goed loskloppen.
  • Op een zacht vuurtje in achtvorm opkloppen tot een luchtige schuimachtige massa (tot 4 x massa). De temperatuur mag niet boven de 68 graden komen want dan stolt het eigeel !
  • Parfumeer met een of andere alcoholhoudende drank.

Notities

Serveertips:

-Dien op vergezeld van een bol ijsroom. En eventueel ook nog met wat amarena kersen.
-Indien u de sabayon koud wilt eten, voeg dan 5 cl opgeklopte room toe per eigeel waarmee de sabayon bereid werd.
-Verdubbelen van de hoeveelheid wijn is mogelijk en is gangbaar in restaurants.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 124kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 30g | Vet: 60g
3.86 van 7 stemmen