Ga terug
+ servings

Parmigiana Di Melanzane

Lekker vegetarisch voorgerecht: Parmigiana Di Melanzane
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Vegetarisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 266kcal

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 175 gram Parmzaanse kaas
  • 500 ml passata
  • 1 snuifje zout
  • olijfolie

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de aubergine in cirkelvormige plakjes van 3 mm.
  • Bestrooi de plakjes met zout en plaats ze 1/2 uur in een vergiet om het bittere vocht te verwijderen. Spoel dan grondig af met koud water en droog de schijfjes.
  • Doe 3 eetlepels olijfolie in de ovenschaal en bedek de bodem ermee.
  • Klop de eieren los met wat water.
  • Haal de aubergineschijfjes door de bloem en dan door het ei.
  • Bak ze dan kortstondig goudbruin in een hete pan met olijfolie.
  • Doe de plakjes na het bakken in de ovenschotel: Leg ze laag om laag met schijfjes Parmezaanse kaas en de tomatenpuree. Eindig met laagje kaas.

Afwerking

  • Verwarm de oven voor tot 180°.
  • Plaats schotel gedurende 30 minuten in de oven.

Uitrusting

Oven
Ovenschotel

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 266kcal | Koolhydraten: 14g | Eiwit: 12g | Vet: 16g
5 van 3 stemmen